Waarom kiezen voor een mindervalide auto?

Voor degenen die een rolstoel gebruiken of een vriend hebben die mogelijk gehandicapt is, heb je waarschijnlijk moeite gehad als het gaat om mobiliteit. Wat zeker is, is dat het niet per se gemakkelijk is om je in een rolstoel te verplaatsen. Gelukkig is het nu veel gemakkelijker dan voorheen. Gemeenten plaatsen rolstoelhellingen in steden en maken het openbaar vervoer zo toegankelijk mogelijk. Er zijn echter momenten waarop u misschien gewoon achter het stuur wilt kruipen en uw eigen keuze wilt maken waar u heen gaat zonder u zorgen te maken over trein- en busbeperkingen. In dit geval kan investeren in een rolstoeltoegankelijk voertuig, beter bekend als eenRolstoeltoegankelijk voertuig, een goed plan zijn. Het kiezen van WAV is meestal een van de beste investeringsbeslissingen die u ooit zult nemen.

Waarom in plaats van een standaard auto?
Dus wat kan een mindervalide auto bieden dat een gewone auto niet kan? Welnu, het belangrijkste voordeel is dat veel extra elementen zal bevatten die het bruikbaar maken voor mensen in een rolstoel. Voorbeelden van deze voorzieningen zijn onder meer vierpuntsbevestigingssystemen voor rolstoelen, op- en afritten en extra hoofd- en rolstoelruimte. Een gehandicaptenvervoer auto met een dergelijke handicap betekent dat u, ongeacht wie er rijdt, er zeker van kunt zijn dat de rolstoel tijdens de reis niet zal bewegen en net zo veilig is verzekerd als een gewone passagier in de auto. Alle zijn meestal uitgerust met airbags en andere veiligheidsvoorzieningen die exclusief zijn gemaakt voor voertuigen met een handicap.

31,008 Wheelchair Transportation Stock Photos, Pictures & Royalty-Free  Images - iStock

Het gaat niet alleen om gemakkelijke toegang
Het kiezen van een gehandicapte auto betekent niet noodzakelijkerwijs dat u concessies moet doen aan uiterlijk of vermogen; ver van. In feite kunnen rolstoeltoegankelijke auto’s worden gekocht in een bereik dat vergelijkbaar is met de meeste gewone auto’s, waarbij zowel snelheid als brandstofzuinigheid wordt geboden. Daarnaast bieden een aantal van ‘s werelds toonaangevende merken, waaronder Citroën en Peugeot, rolstoeltoegankelijke voertuigen aan. De rijtuigen zijn ontworpen om zo prettig mogelijk te reizen, met grote ramen aan de zijkanten om de ruimte met zonlicht te vullen en een goed zicht op de omgeving te bieden, of u nu bestuurder of passagier bent. Er zijn zelfs bedrijven die bestaande auto’s upgraden om ze rolstoeltoegankelijk te maken, hoewel deze ombouw vaak meer kost. En als de kosten een punt van zorg zijn, houd er dan rekening mee dat het mogelijk is om een ​​goedkope auto te krijgen voor mensen met een handicap door middel van initiatieven, waaronder de staatsmobiliteitsregeling.

Probeer voordat je koopt
Weet u zeker dat een rolstoeltoegankelijk voertuig de juiste oplossing voor u is? Als dat niet het geval is, kunt u altijd een van de WAV’s in dat gebied verwijderen om te roteren. Of je nu alleen rijdt of een vriend of familielid achter het stuur hebt, het testen van een auto met een kapotte auto kan een geweldige manier zijn om een ​​voertuig te begrijpen – en als dat zo is, zal het je leven minder ingewikkeld maken. Met een beetje geluk is dat precies wat hij zal doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.