Technologie beheren om tijd te beheren

Technologie vermaakt ons en stelt ons in staat om dingen te doen die we voorheen niet of niet zo gemakkelijk konden doen. Maar er is een prijs. Elke nieuwe gadget en elk nieuw programma kost tijd om te verwerven, te leren gebruiken en te beheren.

Technologie is tegenwoordig een van de grootste afleidingen en tijdconsumenten. We worden geconfronteerd met zoveel verschillende soorten technologie: televisie, radio, internet, smartphones, computers, videogames, enz. Elk van deze heeft tijd nodig om te verwerven, te leren gebruiken en te onderhouden.

Overweeg alleen deze ene factor: hoeveel tijd besteedt u elke dag, week, maand aan het beheren van uw technologie. Dit omvat het kopen en kopen van nieuwe technologie en software, het configureren van software, het leren gebruiken van nieuwe technologie, het downloaden van upgrades, het verhelpen van storingen, onderhoud en het verkennen van de vele opties en capaciteiten van de gadgets en software die u heeft. Als je dat maar een maand hebt bijgehouden, zou je kunnen schrikken.

Volg deze drie methoden om uw technologie te beheren en te voorkomen dat deze te veel van uw tijd in beslag neemt:

1. Weeg de voordelen af ​​tegen de kosten van technologie: Overweeg de volgende keer dat u in de verleiding komt om die nieuwe gadget te kopen of dat nieuwe programma te downloaden, deze tijdsinvestering. Vaak kun je prima rondkomen met oudere technologie en software. Zolang het goed werkt en nieuwere versies niet iets bevatten waar je echt iets aan hebt, moet je voorzichtig zijn met het updaten naar de nieuwste versies. Het kost u zowel tijd als geld.

2. Gebruik de 24-uursregel: stop de volgende keer dat u in de verleiding komt om een ​​nieuwe app of ander stuk software te downloaden of een nieuw apparaat aan te schaffen. Neem ten minste 24 uur de tijd om over deze beslissing na te denken. Denk serieus na over de tijdskosten van het verwerven, leren gebruiken en onderhouden van deze nieuwe technologie voordat u deze aanschaft. Dit zal de neiging tot impulsaankopen verminderen en u helpen uw aan technologie gerelateerde tijdsbesteding effectief te beheren.

3. Verwijder wat niet in de tijd gerechtvaardigd is: technologie wordt in de loop van de tijd achterhaald of op zijn minst minder nuttig. Het is gemakkelijk om overtollige technologieën te accumuleren. Wees meedogenloos in uw beheer van apparaten en software. Elimineer oude technologie die overbodig of ineffectief is.

Technologie kan ons leven gemakkelijker en productiever maken. Het kan ons vermaken. Het kan ook kostbare tijd kosten om te verwerven, te beheersen en te onderhouden. We moeten bewust en voorzichtig zijn over de technologie die we aanschaffen en bewaren in het licht van de tijd die het in beslag zal nemen.

Besteed slechts 30 minuten aan het zorgvuldig evalueren van uw huidige technologie om te bepalen of het de hier besproken tijdkosten waard is. Als het niet weg is. U kunt in een jaar tijd uren besparen door voorzichtiger te zijn met de technologie die u aanschaft en bewaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.