5 manieren om uw zorgkosten te verlagen

Pas uw eigen risico aan

De twee belangrijkste componenten van een zorgverzekering zijn de premie en kosten die u betaalt voor zorg via uw eigen bijdrage, eigen risico en eigen risico. Hoe meer u betaalt voor uw zorg, hoe lager uw maandelijkse premie. Verzekeringsmaatschappijen weten dat wanneer mensen een financieel belang hebben in hun eigen zorgrekeningen, ze over het algemeen oordeelkundiger zijn in hun gebruik van medische diensten. Als u akkoord gaat met het betalen van een hoger eigen risico of tarief van medeverzekering, leidt dit tot lagere maandpremies. Soms kunnen deze verlagingen behoorlijk aanzienlijk zijn en als ze worden bespaard, zullen ze de meeste, zo niet alle kosten van het hogere eigen risico dekken.

Deze aanpak is minder effectief voor mensen die jaarlijks veel gezondheidszorg gebruiken en hoge rekeningen oplopen. Voor mensen die over het algemeen gezond zijn en niet veel gezondheidszorg gebruiken, kunnen ze echter dramatische besparingen realiseren met een hoog eigen risico. Plannen met hoge premies kosten u gegarandeerd veel geld, zelfs als u niet naar de dokter gaat. Plannen met een hoog eigen risico zullen u alleen veel kosten als u daadwerkelijk gebruik maakt van medische diensten.

Gebruik belastingvoordelen

Er zijn een paar manieren om uw zorgverzekeringskosten te verlagen met behulp van het inkomstenbelastingstelsel. De eerste en meest gebruikelijke manier is om een ​​gezondheidsspaarrekening te gebruiken, ook wel bekend als een HSA. Een HSA is een speciale bankrekening waarop u vóór belastingen geld mag storten om aan zorgkosten te besteden. Het geld dat u op uw zorgspaarrekening zet, wordt niet belast als gewoon inkomen. Afhankelijk van de belastingschijf waarin u zit, kan dit een flinke korting op de zorgkosten zijn. Veel zorgverzekeringen dekken geen zaken als moederschap, tandheelkundige zorg en oogzorg. Deze diensten kunnen echter worden betaald uit een HSA.

Om in aanmerking te komen voor een HSA, moet u een ziektekostenverzekering met hoog eigen risico hebben die voldoet aan de IRS-vereisten voor gezondheidsspaarrekeningen. Over het algemeen moet u een hoog eigen risico dragen en het plan moet limieten hebben voor het totale eigen risico van kinderbedjes.

Als u te maken heeft met hoge zorgrekeningen, kunt u deze mogelijk aftrekken van uw inkomstenbelasting. U mag medische kosten boven de 7,5% van uw aangepast bruto-inkomen aftrekken. Er is een grote verscheidenheid aan diensten die in dit bedrag kunnen worden opgenomen, zelfs een kilometeraftrek voor vervoer van en naar het ziekenhuis. Zorg ervoor dat u een belastingadviseur raadpleegt als u ervoor kiest om deze route te gaan.

Gebruik uw gratis Preventieve Zorg

Alle ziektekostenverzekeringen zijn nu verplicht om gratis preventieve zorg te bieden, dus zorg ervoor dat u deze gebruikt. Routinecontroles en sommige tests zijn gratis voor volwassenen. Nou, babybezoekjes en vaccinaties zijn gratis voor kinderen. Dit zijn belangrijke voordelen, dus zorg ervoor dat u er optimaal van profiteert.

Winkelen

Een van de redenen waarom de gezondheidszorg zo duur is geworden, is dat er weinig prijsconcurrentie is. Wees niet bang om te vragen wat een arts in rekening brengt, vooral voor geplande of verwachte gezondheidszorg. Sommige ziekenhuizen kunnen zeer concurrerend zijn op het gebied van prijzen voor diensten zoals arbeid en bevalling, terwijl andere vrij duur kunnen zijn. Ga er niet vanuit dat de zorg overal hetzelfde kost, dat is het zeker niet.

Spoedeisende hulp moet u vooral vermijden als u uw zorgkosten wilt verlagen. Ze mogen alleen worden gebruikt voor echte noodgevallen. Voor niet-levensbedreigende medische problemen zoals oorinfecties of zelfs een snee waarvoor hechtingen nodig zijn, overweeg dan om een ​​spoedeisende hulp of een plaatselijke kliniek te gebruiken. De kosten van diensten op deze locaties kunnen oplopen tot een tiende van wat een meldkamer in rekening brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.